MONARCH 2000

Делекомер NIKON MONARCH 2000
MONARCH 2000 предлага ново ниво на усъвършенстване по отношение на точност и дължина на измерване. Уредът осигурява най-високото ниво на точност и бързина на измерването до 1820 метра, разполага с най-ниската възможна стъпка на измерване (0,1 м) и е сред най-леките лазерни далекомери на пазара. Оборудван е с функцията на Nikon HYPER READ, която гарантира бързо показване на измерването (за около 0,3 сек) независимо от разстоянието до целта. Компактен, лек и водоустойчив, качественият MONARCH 2000 е идеален помощник в заниманията на открито.
Технически характеристики и основни функции
Диапазон на измерване (действително разстояние), (м): 7,3-1820
Показване на разстоянието (стъпка), (м): 0.1
Точност (действително разстояние), (м): ±0,5 (до 700 м), ±1 (700 м и повече, до 1000 м), ±1,5 (над 1000 м)
Далекомер – Увеличение, (x): 6
Далекомер – Ефективен диаметър на обектива, (мм): 21
Далекомер – Реално зрително поле, (°): 7,5
Далекомер – Изходящ лъч, (мм): 3,5
Далекомер – Очно разстояние, (мм): 18
Параметри (Д х В х Ш), (мм): 96x74x42
Тегло (без батерия), (г): 175
Захранващ източник: 1 литиева батерия CR2 (DC 3V)
Предлага функция за автоматично изключване на захранването (след 8 сек.)
Функцията HYPER READ: Бързо измерване независимо от разстоянието (прибл. 0,5 сек)
Единично или непрекъснато измерване (до 8 секунди)
Класификация на лазерните далекомери: IEC60825-1: Лазерен продукт от клас 1M
FDA/21 CFR част 1040.10: Лазерен продукт от клас І
Електромагнитна съвместимост: FCC част 15 подраздел B клас B, Директива на ЕС за електромагнитната съвместимост, Австралийски и Новозеландски стандарт (AS/NZS), VCCI клас B, CU TR 020, ICES-003
Опазване на околната среда: RoHS, WEEE
В зависимост от формата на целта, характера и естеството на повърхността и/или метеорологичните условия е възможно спецификациите на тези продукти да не могат да бъдат постигнати.

Цена:799 лв.
УДОБЕН ЗА РАЗЧИТАНЕ ДИСПЛЕЙ, РЕГУЛИРУЕМА ЯРКОСТ
Новият OLED червен вътрешен дисплей на MONARCH 2000 ви осигурява ясно разчитане на измерените резелутати дори при слаба осветеност. Тази ясна видимост на дисплея е допълнена от функцията за автоматично регулиране на яркостта според степента на осветеност на средата. Каквито и да са условията на осветеност, измерването е бързо и ясно и ви помага да го направите на мига.
HYPER READ ГАРАНТИРА МОМЕНТАЛНО ИЗМЕРВАНЕ
Винаги получавате бърз и точен резултат от измерването. Оригиналният алгоритъм за обработване на данни HYPER READ на Nikon показва измереното разстояние с бърза и стабилна реакция, независимо колко далеч сте от целта. Това ви позволява да се съсредоточите изцяло върху стрелбата си в моменти, когато всяка секунда е важна.
ШИРОКО ЗРИТЕЛНО ПОЛЕ, ГОЛЯМ ОКУЛЯР И УДЪЛЖЕНО ОЧНО РАЗСТОЯНИЕ
Големият окуляр (18 мм) и удълженото очно разстояние до него осигуряват широко зрително поле (7,5 градуса) и спомагат за лесното откриване на целта. Лазерния делекомер MONARCH 2000 разполага с диоптрична корекция за ловци с недостатък в зрението.
ИЗМЕРВАНЕ С НАТИСКАНЕ НА ЕДИН БУТОН
Един единствен бутон за бързo и леснo измерване. За максимално пестене на батерията, делекомера MONARCH 2000 се изключва автоматично след 8 секунди.
ЕРГОНОМИЧНА И УДОБНА КОНСТРУКЦИЯ
Удобен за ползване и носене през целият ден, дори и в най - тежките терени и ситуации, делекомера MONARCH 2000 впечатлява с компактния си ергономичен дизайн и размер. Благодарение на малките си размери и тегло, лазерният делекомер е подходящ за носена както на колан, така и в джоба на риза или панталон.
ВОДОУСТОЙЧИВ И УСТОЙЧИВ НА ИЗПОТЯВАНЕ
Водоустойчив и устойчив на изпотяване делекомера MONARCH 2000 е изработен да издържа дори и на най - лошите метеорологични условия. Устойчивото на дъжд гнездо за батерията, гарантира безпроблемната работа на лазерния делекомер при лошо време.